Hallo ihr Lieben,
Ich bin gerade dabei mir Gedanken für einen Geburtstagskuchen zu machen. Ein Freund von mir feiert am Wochenende seinen Geburtstag im Garten mit Grillwurst und den Wunsch nach einem leckeren Nachtisch. Da bin ich eben beim Durchstöbern auf ein älteres Foto von dem genialen Kit Kat Cake gestoßen.
Auch wenn das Bild nicht blog-freundlich ist, und ich auch keine weiteren von dem Backen habe, möchte ich es euch heute posten.
Es ist super einfach zu backen, das einzige was eine dritte Hand und etwas Geduld benötigt, ist die Ummantelung mit dem Kit-Kat-Zaun.
Das Rezept habe ich auf Englisch, aber es ist einfach zu lesen.
Tipp 1: Ihr könnt anstelle des Frosting auch Vanillepudding anrühren.
Tipp 2: Wenn ihr ihn nachmachen solltet, nehmt ein schöneres Schleifenband ;)
Viel Spaß dabei!
Euer Rotkehlchen
Ingredients:
Vanilla
Cake:
adapted from Cake Central
makes one 2 layer 8-inch cake
adapted from Cake Central
makes one 2 layer 8-inch cake
1
18.25 oz. box white cake mix (I used Duncan Hines)
1 cup all-purpose flour
1 cup granulated sugar
pinch of salt
1 cup sour cream
1 cup water
3 whole eggs
2 teaspoons vanilla
1 cup all-purpose flour
1 cup granulated sugar
pinch of salt
1 cup sour cream
1 cup water
3 whole eggs
2 teaspoons vanilla
Vanilla
Buttercream Frosting:
makes enough to frost a 2 layer 8-inch cake
makes enough to frost a 2 layer 8-inch cake
2
sticks of butter, room temperature
2 1/2 cups powdered sugar
1 tablespoon vanilla extract
2 1/2 cups powdered sugar
1 tablespoon vanilla extract
Decorations:
10 Kit Kat Bars
One 12.6 oz bag of M&Ms
Ribbon
10 Kit Kat Bars
One 12.6 oz bag of M&Ms
Ribbon
For
the Cake:
1.
Preheat the oven to 325 degrees. Line 2 8-inch cake pans with
parchment paper.
2.
In a large bowl, mix the cake mix, flour, sugar, and salt with a
whisk. Add the remaining ingredients and beat with an electric mixer
until combined, about 2 minutes.
3.
Divide the batter evenly between the two pans. Bake for 35-40
minutes, or until a toothpick inserted into the center comes out
clean.
4. Let
the cake cool for 10 minutes on wire racks before removing from the
pans. Gently run a palette knife around the edges and invert the
cakes onto racks. Turn the cakes over so that the tops are up to
finish cooling completely.
Note:
For a whiter cake, substitute the eggs with 4 egg whites and one
tablespoon of canola oil.
For
the Frosting:
1.
In a stand mixer, beat the butter on medium until it becomes pale and
creamy (2-3 minutes).
2.
Add the powdered sugar and beat on low until combined. Add the
vanilla and beat on medium, about 3 minutes.
3.
Place one layer of the cake on an 8 inch cake board. Place 1 cup of
the frosting on top, and spread evenly with a palette knife. Place
the other cake layer on top (face down). Place a generous scoop of
frosting on the top of the cake, and spread evenly across the top of
the cake. Work your way around the sides until the entire cake is
covered with a layer of frosting.
4.
Stick the Kit Kats to the sides of the cake in groups two. Fill the
top of the cake with M&Ms and tie with a ribbon if you wish.
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