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Mittwoch, 29. Juli 2015

[bakery] Kit Kat Kuchen - Sooo lecker und bunt!




Hallo ihr Lieben,
Ich bin gerade dabei mir Gedanken für einen Geburtstagskuchen zu machen. Ein Freund von mir feiert am Wochenende seinen Geburtstag im Garten mit Grillwurst und den Wunsch nach einem leckeren Nachtisch. Da bin ich eben beim Durchstöbern auf ein älteres Foto von dem genialen Kit Kat Cake gestoßen.

Auch wenn das Bild nicht blog-freundlich ist, und ich auch keine weiteren von dem Backen habe, möchte ich es euch heute posten.
Es ist super einfach zu backen, das einzige was eine dritte Hand und etwas Geduld benötigt, ist die Ummantelung mit dem Kit-Kat-Zaun. 
Das Rezept habe ich auf Englisch, aber es ist einfach zu lesen.
 

Tipp 1: Ihr könnt anstelle des Frosting auch Vanillepudding anrühren.
Tipp 2: Wenn ihr ihn nachmachen solltet, nehmt ein schöneres Schleifenband ;) 

Viel Spaß dabei!
Euer Rotkehlchen



Kit Kat Cake
Ingredients:
Vanilla Cake:
adapted from Cake Central
makes one 2 layer 8-inch cake
1 18.25 oz. box white cake mix (I used Duncan Hines)
1 cup all-purpose flour
1 cup granulated sugar
pinch of salt
1 cup sour cream
1 cup water
3 whole eggs
2 teaspoons vanilla


Vanilla Buttercream Frosting:
makes enough to frost a 2 layer 8-inch cake
2 sticks of butter, room temperature
2 1/2 cups powdered sugar
1 tablespoon vanilla extract


Decorations:
10 Kit Kat Bars
One 12.6 oz bag of M&Ms
Ribbon
For the Cake:
1. Preheat the oven to 325 degrees. Line 2 8-inch cake pans with parchment paper.
2. In a large bowl, mix the cake mix, flour, sugar, and salt with a whisk. Add the remaining ingredients and beat with an electric mixer until combined, about 2 minutes.
3. Divide the batter evenly between the two pans.  Bake for 35-40 minutes, or until a toothpick inserted into the center comes out clean.
4. Let the cake cool for 10 minutes on wire racks before removing from the pans. Gently run a palette knife around the edges and invert the cakes onto racks. Turn the cakes over so that the tops are up to finish cooling completely.


Note: For a whiter cake, substitute the eggs with 4 egg whites and one tablespoon of canola oil.
For the Frosting:
1. In a stand mixer, beat the butter on medium until it becomes pale and creamy (2-3 minutes).
2. Add the powdered sugar and beat on low until combined. Add the vanilla and beat on medium, about 3 minutes.
3. Place one layer of the cake on an 8 inch cake board. Place 1 cup of the frosting on top, and spread evenly with a palette knife. Place the other cake layer on top (face down). Place a generous scoop of frosting on the top of the cake, and spread evenly across the top of the cake. Work your way around the sides until the entire cake is covered with a layer of frosting.
4. Stick the Kit Kats to the sides of the cake in groups two. Fill the top of the cake with M&Ms and tie with a ribbon if you wish.




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